Vier jaar geleden gingen we voor het eerst. We vertelden twee cliënten, Koen en Danny (EMVB+ en een van de twee ook blind), dat we naar een heel groot zwembad gingen met schuurtjes waar het heel warm kan zijn. 

We gingen namelijk naar de sauna. Dit idee ontstond toen Koen ons vertelde dat hij tien jaar geleden tijdens kamp met ‘Monique’ het hete kamertje was ingegaan. Dat was voor herhaling vatbaar. Weliswaar zonder Monique, maar mèt begeleiders van Activiteitencentrum De Vuurplaats, die ook wel te porren waren voor een saunabezoekje. Koen vond de interactie in de sauna’s prachtig. We gingen met hem naar de sauna ‘Het Goede Gesprek’ genaamd, waar hij met iedereen kon praten. De meeste saunagangers genoten hiervan.

Danny is normaliter lichamelijk gespannen, maar in de sauna werd hij juist helemaal ontspannen. Ook het bubbelbad was een favoriete plek om te vertoeven. Inmiddels heeft Danny ontdekt dat als je aan het touwtje van de houten emmer trekt, er iets heel kouds uit komt. Hij geniet ervan als personeel eronder staat!     

We kijken en luisteren naar wat een cliënt nodig heeft en leuk vindt, en vinden het fantastisch dat we met elkaar zo’n fijne activiteit kunnen beleven. Wat een heerlijke dag!

De gebruikte namen zijn om privacyredenen gefingeerd

Nog meer verhalen