Uit de blog van Bianca

Ik wil jullie graag het verhaal vertellen van toen die ene dag in de zomerperiode van 2018…. Het was warm.. HEEL ERG WARM.. nou zeg gerust HEET!! De mussen vielen van het dak. Ik was vroeg op de groep, want we zouden vandaag een jarige hebben.. Ik zou alles gaan versieren en klaar zetten maar ik begaf het bijna onmiddellijk van de warmte. Gelukkig was er een airco op de groep, dus snel aangezet….STUK! Wat nu? Lichte paniek. Ik sta zo alleen op de groep met mijn oud stagiair (Gelukkig heeft hij een goede leerschool gehad 😇 ), we hebben een verjaardag en er komt ook visite. WAT NU?

Na overleg met betrokken collega’s, kozen we ervoor om met mijn groep in twee tuinen aan de schaduwzijde van het gebouw te zitten. Daar in allerijl versiert, tafels en stoelen gezellig neergezet, koffie naar toe gebracht. En daar kwam het ‘feestvarken’ al aan. Zoals altijd loopt hij alleen van de woning naar ons toe en is hij de eerste. Ik zing hem tienstemmig in mijn eentje toe! Een half uur later zit de tuin vol, de oud stagiair is er inmiddels ook en de busjes hebben de bewoners ook gebracht. Nu zingen we met zijn allen! Gelijktijdig komen ook zijn papa en mama aan, ze glunderen en feliciteren hun zoon. We eten vandaag veel slagroomsoesjes, tompouce en ander lekkers. Er is een cadeautje wat een andere cliënte met een hele ‘voordracht’ aan hem geeft…”HOERA!” roept ze voor hem. Ik lees nog voor en we draaien gezellig muziek. De jarige straalde van oor tot oor, met papa en mama er minstens zo stralend naast.
Het was behelpen in de tuin maar zo knus. Papa en mama bleven heel lang! En vlak voor dat ze weer afscheid nemen van zoonlief, fluisterde mama mij in het oor ‘dit was de mooiste verjaardag in jaren, wat heeft hij genoten, gelachen, en gezellig gepraat. Dank je wel Bianca.
Om 16.30 hebben we alles weer schoon en alles weer recht gezet. Ik kijk de oud stagiair aan. ”We nailed it!” Dit was een hele speciale dag, die we niet meer zullen vergeten, die ene warme dag in de zomer van 2018″

Nog meer verhalen